Donetsk en Udinese zetten grote stap naar achtste finales

Jeroen Pyl

De dramatische vorm van Tottenham in de Engelse Premier League wordt nu ook doorgetrokken in Europa. The Spurs gingen gisteren met 2-0 onderuit op het veld van Shakhtar Donetsk. Udinese behaalde wel een goede uitgangspositie in Polen.

De Londenaren kwamen in de eerste helft niet in het stuk voor. Donetsk zette de bezoekers volledig vast op de eigen helft, maar kon dat overwicht niet omzetten in doelpunten. Gladkyy spaarde Tottenham door een huizenhoge kans vakkundig de nek om te wringen.

In de slotfase kregen de Oekraïners dan toch waar ze recht op hadden. Treffers van Seleznyov en Jadson zorgden alsnog voor een uitstekende 2-0 zege. The Spurs moeten volgende week dus vol aan de bak in de terugwedstrijd op White Hart Lane.

Udinese leek in Polen op weg naar een vlotte uitzege. Een doelpunt van Fabio Quagliarella en een own-goal Arboleda, beide vlak na rust, zetten thuisploeg Lech Poznan op een 0-2 achterstand. Een sterke remonte in de slotfase leverde de thuisploeg echter nog een gelijkspel op. Arboleda maakte zijn misstap goed door de gelijkmaker te scoren. (AN)