Slechte zaak Gent en Cercle, Roeselare grote winnaar

Anthony Van der Planken
| 7 reacties

AA Gent en Cercle Brugge hebben de kans laten liggen om een goede zaak te doen in de strijd om Europees voetbal. Het grootste feest vond plaats in Roeselare, dat thuis Bergen klopte.

AA Gent en Cercle konden na het puntenverlies van Racing Genk en met het oog op de partij tussen Westerlo en Club Brugge een goede zaak doen in de strijd om Europees voetbal. Het draaide echter uit op een teleurstelling, want geen van beide ploegen kon winnen.

AA Gent leek op weg naar de zege toen Mbaye Leye thuis tegen Germinal Beerschot voor de 1-0 zorgde, maar in het slotkwartier werd het nog 1-3 via achtereenvolgens De Decker, Dheedene en Vandenbergh.

Cercle deed het net iets beter, maar coach Glen De Boeck had wellicht op meer gehoopt dan de 0-0 tegen Lokeren.

Door het puntenverlies van beide teams deed Zulte Waregem een goede zaak. Essevee staat plots vijfde in het klassement na een vlotte 0-6 zege op het veld van Tubeke. Roelandts en Matton scoorden elk twee keer, ook Nfor en Makiese pikten hun doelpuntje mee.

De grote winnaar onderin was Roeselare. Na een sensationale wedstrijd wonnen de West-Vlamingen thuis met 3-2 van Bergen. Roeselare kwam 1-0 voor via Perisic, maar na een strafschopgoal van Jarju en een treffer van Cordaro zag het er plots beroerd uit voor de thuisploeg. In een onwaarschijnlijk slot werd het alsnog 3-2, met goals van Lazarevic en Perisic. Roeselare komt zo op gelijke hoogte van Bergen en op één puntje van het duo Tubeke - Dender.

Dender verloor immers ook, thuis tegen KV Mechelen. Malinois liep in de eerste helft 0-2 uit via Vrancken en Rossini. Destorme zorgde nog voor een spannende eerste helft, maar de gelijkmaker kwam er niet meer.

KV Kortrijk ten slotte geraakte thuis niet voorbij Charleroi. Een doelpunt van Habibou bezorgde de bezoekers lang uitzicht op de zege, maar Kouyate zorgde een kwartier voor het einde voor de verdiende gelijkmaker.