Lyon profiteert van puntenverlies concurrenten

Jeroen Pyl
| 0 reacties
Lyon profiteert van puntenverlies concurrenten
Foto: © SC

Lyon is de winnaar van de 25ste speeldag in Frankrijk. De landskampioen won makkelijk zijn partij bij AS Nancy (0-2) terwijl titelconcurrenten Toulouse en PSG punten lieten liggen. Eric Gerets en Marseille komen vanavond nog in actie.

Cris en Karim Benzema bezorgden Lyon een comfortabel uitzege. De titelhouder lijkt na een mindere periode weer het goede ritme te hebben gevonden. In de stand heeft Lyon nu zes punten voor op PSG en zeven op Toulouse.
Die naaste achtervolgers slaagden er niet in de weg naar het net te vinden. PSG bleef bij Grenoble op een brilscore steken. Toulouse kwam in eigen huis ook niet verder dan een teleurstellend doelpuntloos gelijkspel. Marseille kan zo vanavond de tweede plaats pakken. Indien het team van Eric Gerets wint van Le Mans, nadert Marseille tot op vijf punten van leider Lyon in de Ligue 1.
Sochaux en Auxerre boekten beide een 1-2 uitoverwinning. Erding bezorgde in de 92ste minuut Sochaux de volle buit bij Lorient terwijl Valter Birsa hetzelfde deed voor Auxerre in de confrontatie met Le Havre. FC Nantes en Caen deelden de punten: 1-1. Stade Rennes, tenslotte, zegevierde op het veld van Nice met 0-1.
Belgen Eden Hazard en Kevin Mirallas komen vanavond nog in actie. Hazard ontvangt met Lille Monaco om 21u. Het Saint-Etienne van Mirallas moet in eigen huis voorbij Bordeaux.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties