Analyse Toppers laten het afweten

Philippe Crols
| 1 reacties
Toppers laten het afweten
Foto: © SC

Speeldag 21 beloofde interessant te worden. De verwachtingen werden helemaal ingelost. Bovenaan lieten de meeste teams het afweten terwijl Borussia Mönchengladbach onderaan een cruciale zege boekte.

HSV is nieuwe leider

Van de huidige top-5 slaagde er afgelopen weekend maar een team in om zijn wedstrijd te winnen. Op zaterdag gaf kersvers leider Hertha BSC een 0-1-voorsprong prijs op bezoek bij Wolfsburg. De ploeg van Felix Magath nadert dankzij de winst tot op vier punten van de hoofdstedelingen. Hoffenheim liet de kans liggen om alleen leider te worden. Bij de nieuwkomer scoorde Demba Ba (foto) drie maal, maar dat volstond niet om te winnen in Stuttgart (3-3). Hoffenheim telt nu, net als Hertha, veertig punten.

Bayern de nieuwe leider? Neen! Ook de landskampioen liet het fameus afweten. Trainer Jurgen Klinsmann liet Lukas Podolski starten, maar dat mocht niet baten tegen Köln (1-2). Als er niets vreemds meer gebeurt, lijkt Köln zeker van het behoud.

Door het massale puntenverlies bovenaan, begonnen Leverkusen en HSV aan hun wedstrijd in de wetenschap dat ze een geweldige zaak konden doen. Het was HSV dat een 1-2-zege boekte en bijgevolg de nieuwe leider werd.

Rode lantaarn pakt de punten

Borussia Mönchengladbach leeft nog. Het gaf in eigen huis tegen Hannover een 2-0-voorsprong prijs, maar de ervaren Oliver Neuville bezorgde de rode lantaarn alsnog de eerste zege van 2009. Gladbach heeft nu een punt minder dan Karlsruhe, twee minder dan Bochum en drie minder dan Bielefeld. Bochum en Bielefeld hielden elkaar in evenwicht terwijl Karlsruhe thuis pijnlijk ten onder ging tegen Frankfurt. Net als Gladbach deed ook Cottbus een uistekende zaak onderaan. Het boog in eigen huis tegen Werder een achterstand om en is nu veertiende.

Ten slotte was er ook nog de derby tussen Schalke en Dortmund. Ondanks de prachtige goal van Kevin Kuranyi kon de club uit Gelsenkirchen de punten niet thuishouden (1-1).
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties