De Sutter: "Ze kunnen het ook zonder mij"

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
De Sutter: "Ze kunnen het ook zonder mij"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tom De Sutter is helemaal losgekomen bij Anderlecht. Na zijn twee treffers op AA Gent nette de aanvaller tegen Standard zijn vierde in het paars-witte shirt.

Anderlecht haalde De Sutter binnen om de concurrentie met Nicolas Frutos aan te gaan. De Rode Duivel moest stilletjes aan klaargestoomd worden om volgend jaar volledig te ontploffen voor zijn favoriete ploeg.
 
Kalmte
 
De blessure van de Argentijnse goaltjesdief gooide echter roet in het eten waardoor De Sutter stante pede voor de leeuwen werd geworpen, meteen met een vergrootglas gevolgd en afgerekend wordt op zijn doelpunten.
 
Na zes wedstrijden voor paars-wit is de balans positief met vier treffers in de laatste vier wedstrijden. Daarbovenop een assist tegen Charleroi. De Sutter blijft er, net zoals tijdens zijn Cercle-periode, stoïcijns kalm onder. Anderlecht heeft hem nog niet veranderd.
 
“Ik heb doe gewoon mijn best, werk hard voor de ploeg en stond op de juiste plaats”, aldus De Sutter. “Dat ik nu in een topper scoor, maakt mij niet veel uit. Ik wil elke match mijn doelpuntje meepikken. Daarvoor ben ik naar Anderlecht gekomen. Een mooi doelpunt? Ik moet hem maar binnen lopen. Mbark Boussoufa en Jonathan Legear hebben het doelpunt ook heel mooi voorbereid.”
 
Schorsing
 
De Sutter pakte geel na handspel en mist de verplaatsing naar Moeskroen. “Het was onbewust, maar een terechte gele kaart. Spijtig dat ik volgende week geschorst ben, maar ze zullen mijn afwezigheid wel opvangen. Er is voldoende kwaliteit in de ploeg. Als we in die wedstrijd een goed resultaat neerzetten, zijn we vertrokken. We hebben vandaag getoond dat we mentaal heel sterk staan.” (GV)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties