Touré pakte 'gênantste gele kaart' uit carrière

Touré pakte 'gênantste gele kaart' uit carrière
Foto: © SC

Kolo Touré (foto) heeft op een wel erg domme manier een gele kaart gepakt tijdens de wedstrijd tussen Arsenal en AS Roma gisterenavond in het Emirates Stadium. Hij kwam pas het veld op na de rust als de wedstrijd weer op gang was gefloten.

Samen met William Gallas was Kolo Touré nog niet op het veld gekomen toen scheidsrechter Claus Bo Larsen de tweede helft op gang floot. Arsenal was dus aan de tweede helft begonnen met negen spelers. Touré wil altijd als laatste het veld op en moest wachten op William Gallas omdat die tijdens de pauze verzorging had gekregen.

"Ik weet dat Kolo de gewoonte heeft om altijd als laatste op het veld te komen. Gallas had verzorging gekregen en was daardoor wat later dan gewoonlijk. Het zal wel iets te maken hebben met bijgeloof, maar dat is iets wat je aan Touré zelf moet vragen. Toen ik nog speelde, gingen we zelfs niet rusten in de kleedkamers", legde Arsenal-manager Arsène Wenger uit na de wedstrijd die met 1-0 werd gewonnen door de Londenaren.

Touré zag bij het uitkomen van de catacomben dat de tweede helft alweer op gang gefloten was en zonder de scheidsrechter te verwittigen liep hij weer het veld op. Volgens de regels mag dat niet en dus bedacht Larsen hem met een gele kaart. "Dit was de gênantste gele kaart uit mijn carrière. Ik wist helemaal niet dat die regel bestond", zei Touré achteraf.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties