Zuinige zege voor Juve

Maarten Vandenabeele
| 3 reacties
Zuinige zege voor Juve
Foto: © SC

Met een minimum aan inspanningen heeft Juventus de thuiswedstrijd tegen Napoli tot een goed einde gebracht. De Bianconeri komen voorlopig op 6 punten van Inter, dat morgen nog speelt.

Juventus - Napoli 1-0

Ranieri
liet een aantal basispionnen rusten. Reja stuurde, op uitzondering van de geblesseerde Gargano, zijn sterkste 11 in de wei, want Napoli moest dringend nog eens punten pakken. De Azzurri zijn intussen afgegleden naar een plaats in de middenmoot.

De thuisploeg ging rustig op zoek naar een opening in de bezoekende defensie, maar speelde te traag om voor verrassing te kunnen zorgen. Trezeguet kreeg een eerste kans, maar besloot van dichtbij op Navarro. Giovinco kon de rebound niet laag genoeg houden. Hamsik kreeg de enige bezoekende kans, maar Buffon liet zich niet verrassen. Naarmate de rust naderde ging Juventus wat meer drukken. In de 44e minuut legde Marchisio aan voor een schot, maar de bal schampte af op Blasi, waardoor doelman Navarro op het verkeerde been stond en de bal zag binnenrollen: 1-0.

In de tweede helft liet Juventus Napoli komen, maar kansen leverde dat de bezoekers niet op. De Bianconeri zelf lieten niets meer zien. Lavezzi scoorde kort voor tijd wel, maar er was toen al gefloten voor buitenspel van Cannavaro.

Lazio - Bologna 2-0

Eerder op de avond won Lazio dankzij twee doelpunten van Zarate van Bologna. Voor de Argentijn was het al een heel eind geleden dat hij nog eens scoorde, na een nochtans sublieme competitiestart. Een vrije trap voor de pauze en een knap tikje kort voor het einde deden de Rossoblu de das om: 2-0. [MDN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties