'Dembele kan nu al Europese topniveau aan'

Nico Wieme
| 10 reacties
'Dembele kan nu al Europese topniveau aan'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

René Vandereycken zwaait met lof naar Moussa Dembele. Volgens de Belgische bondscoach is de AZ-spits klaar voor de Europese top.

Als we René Vandereycken (foto boven) mogen geloven zal Moussa Dembele (foto onder) niet lang meer te bewonderen zijn in de Nederlandse Eredivisie. “Dembélé kan nu al het niveau van een Europese topclub aan. Moussa kan namelijk alles aan, hij is veel minder afhankelijk van zijn ploeggenoten”, laat de coach van de Rode Duivels in VI noteren.
 
De Limburger is van oordeel dat je Dembele met niet te veel opdrachten moet opzadelen. “Hij doet gewoon zijn dingen in een wedstrijd en de rest moet daar maar op inspelen. Ik geef hem ook weinig tactische dingen mee, vertel hem hoogstens in welke zone hij moet spelen. Moussa is een speler die alles op gevoel doet, die moet je toch zo vrij mogelijk laten.”
 
Vandereycken toont zich niet verbaasd over de opmars van Dembele, maar wel over die van zijn club AZ. “Twee seizoenen geleden de titel verspelen op de laatste wedstrijddag, vorig seizoen eindigen op de elfde plaats en dit seizoen op weg naar de titel. Met dezelfde trainer, met bijna dezelfde spelersgroep. Hoe kunnen de verschillen zo ontzettend groot zijn? Een van de vreemdste dingen die ik ooit ben tegengekomen in het voetbal, gewoon een mysterie.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties