Willem II is klaar voor de toekomst

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Willem II is klaar voor de toekomst

Terwijl de huidige tegenvallende sportieve resultaten alle aandacht opeisen van de technische staf van Willem II, heeft de club achter de schermen hard gewerkt aan een financiële basis om het hoofd te bieden aan de financiële crisis.

Willem II heeft momenteel een exploitatietekort van circa 3,5 miljoen euro. Door de moeilijke economische tijd, was het noodzakelijk keuzes te maken met het oog op een gezonde toekomst. De Tilburgers presenteerden nu een plan dat de club financieel gezond moet houden.

Het plan heeft drie uitgangspunten: een maximaal budget voor het eerste elftal, het laten doorstromen van de meest talentvolle jeugdspelers naar het eerste elftal en het realiseren van een sluitende begroting om zo de weg vrij te maken voor externe financiering. 

Om de begroting sluitend te maken wordt er voornamelijk ingegrepen op niet-voetbalzaken zoals kantoor- en huisvestingskosten. Ook in de jeugdafdelingen wordt er gesaneerd. Daarnaast maakt de club zich sterk dat, ondanks de huidige economische situatie, het zoveel mogelijk van de huidige inkomsten uit sponsoring zal handhaven. Dit is mogelijk omdat veel contracten gewoon doorlopen.

Door ruim voor aanvang van het nieuwe seizoen een sluitende begroting te presenteren wil Willem II zich wapenen voor de toekomst en een sterke uitgangspositie creëren om de concurrentiestrijd in de Eredivisie met vertrouwen aan te gaan. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties