Porto en Sporting Portugal winnen met vingers in de neus

Porto en Sporting Portugal winnen met vingers in de neus
Foto: © SC

FC Porto en Sporting Clube de Portugal lieten gisterenavond geen steek vallen in de Portugese titelstrijd. Landskampioen FC Porto verpletterde nummer vier Leixões met 1-4. Sporting Lissabon boekte een sobere 2-0 overwinning op Paços Ferreira.

Porto, dat deze week Atlético Madrid ontvangt in de Champions League, kwam op voorsprong via een strafschop van Lucho González. Hulk besliste de partij door de 0-2 aan te tekenen.
 
Daar nam de grootmacht uit de havenstad echter geen genoegen mee. Raul Meireles en Farías zorgden nog voor een blamage: 0-4. Porto-doelman Helton stak in de slotfase nog letterlijk een handje toe toen hij knullig de bal liet vallen en Valente zo de eerredder aanbood.
 
Sporting Clube de Portugal kende geen problemen met laagvlieger Paços Ferreira. De openingstreffer viel al na acht minuten. Aanvoerder João Moutinho bediende Liédson, die probleemloos afrondde.
 
Derlei maakte het duel op het half uur koud met een kopbal. De marge met koploper Porto bedraagt nog steeds zes punten. Benfica kan vanavond nog wel over de hoofdstedelingen naar de tweede plaats springen bij een overwinning op Naval.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties