Analyse Antwerpse vierde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse vierde provinciale
Foto: © SC

Nog geen kampioenen in de vierde provinciale, maar daar komt volgende week allicht verandering in. In de A-reeks heeft Berendrecht de titelstrijd nieuw leven ingeblazen.

Vierde provinciale A:

Berendrecht wint topper

Berendrecht heeft de titelstrijd nieuw leven ingeblazen. Het won de topper van Olympic Deurne, de leider. Berendrecht verkleint op die manier de kloof tot vijf punten. Heibos leed een verrassende thuisnederlaag tegen Excelsior Essen en ziet bijgevolg Borsbeek naar de derde plaats wippen. Dat maakte thuis tegen Mortsel geen fout. Lint, de vijfde in de stand, bleef in Burcht steken op een gelijkspel.

VE Stabroek wint opnieuw

VE Stabroek heeft het afgelopen weekend opnieuw goed gedaan. Het won op bezoek bij Boechout en nestelt zich zowaar in de middenmoot. Helemaal onderaan blijft alles zoals het was, want Jong Merksem verloor van Olympic Essen en Antuerpia was vrij.

Verder stonden er nog twee wedstrijden in de middenmoot op het menu. SK Donk won bij Turk Sport en Luchtbal was te sterk voor Putte.


Vierde provinciale B:

Berlaar bijna kampioen

Berlaar kon afgelopen weekend kampioen worden. Het vervulde zelf zijn taak, want het won van Hingene. Puurs wilde echter niet meerwerken en won ook, op bezoek bij Leest. De kampioenenmatch zal dus voor volgende week zijn.

Elzestraat, Putte en Blaasveld zijn de drie teams die nog kans maken op de tweede plaats. Elzestraat won makkelijk bij Heindonk en Blaasveld kende geen problemen bij Kessel. Putte won ook, maar het had heel wat problemen om rode lantaarn Apollo-Nielse af te houden.

Zege voor Emblem

Emblem won afgelopen weekend thuis van Peulis en doet het veel beter dan vorig seizoen. Het staat samen met Hemiksem op de dertiende plaats. Hemiksem speelde 3-3 gelijk bij Rumst. In de subtop speelden Rijmenam en Sint Amands nog gelijk.


Vierde provinciale C:

Poederlee dicht bij titel

Poederlee won afgelopen weekend op bezoek bij Massenhoven en is bijna kampioen. Wechelderzande, Pulle en Dosko maken eigenlijk enkel in theorie nog kans op de titel. Dosko is na de winst bij HIH Turnhout eerste achtervolger, maar staat al tien punten achter. Ook Wechelderzande en Pulle wonnen. Wechelderzande had aan een goal voldoende om de drie punten mee te nemen uit Wortel en Pulle trok thuis tegen Oosthoven aan het langste eind.

Puntje voor voorlaatste
Achter Olen blijft nog steeds laatste. Het verloor afgelopen weekend van Gierle en zag de voorlaatste, Grobbendonk, een puntje uitlopen. Grobbendonk speelde gelijk tegen Hezewijk. Nog onderaan ging Noordstar de boot in tegen Westmalle en in de middenmoot deelden Molenkring en Zandhoven de punten.


Vierde provinciale D:

Dimpna stapje dichter bij titel

Dimpna won afgelopen weekend op bezoek bij Punt en zette zo een nieuwe stap richting titel. Dichtste achtervolger Wiekevorst won thuis van Hallaar en dus blijft het verschil negen punten. Zammel en Immer Voort hebben een wedstrijd minder gespeeld dan Punt en staan dus virtueel op de derde plaats. Immer Voort was afgelopen weekend vrij terwijl Zammen met forfaitcijfers won op het veld van Oosterlo.

Rode lantaarn Blauberg ging afgelopen weekend nog maar eens ten onder. Deze keer was Netegalm de boeman. Ook Schoor (verlies tegen Ramsel), Oosterlo (verlies tegen Zammel), Hallaar (verlies tegen Wiekevorst) en Booischot (verlies tegen Olmen) beten in het zand.

Ten slotte waren er nog thuisoverwinningen voor Zoerle tegen Vorst en Veerle tegen Alberta.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (4D)

Nieuwste reacties