MacDonald beter dan De Sutter

Nico Wieme
| 14 reacties
MacDonald beter dan De Sutter
Foto: © SC

Slechts de helft van de voorbije wintertransfers kreeg totnogtoe een voldoende op het rapport. Bij de topclubs scoren de nieuwe spelers opvallend beter dan bij de rest van het peloton.

Alle eersteklassers samen haalden de voorbije winter 64 nieuwe spelers binnen. Daarvan behalen er 31 volgens de computerberekeningen van HLN een gemiddelde efficiëntiescore van 5 op 10. Twaalf nieuwelingen kwamen nog geen minuut in actie voor hun nieuwe werkgever.
 
Bij de verdedigers staat Igor Mitreski (foto boven) van Germinal Beerschot met stip genoteerd. Door zijn verdedigende onverzettelijkheid, zijn balrecuperaties en uitstekende lange bal is de ex-speler van Energie Cottbus van onschatbare waarde voor de Antwerpenaren. Ook Stef Wils (AA Gent) en Torben Joneleit (Charleroi) doen het niet slecht.
 
Vadis Odjidja (foto rechts) van Club Brugge mag zich de beste verdedigende middenvelder noemen. Deze beloftevolle speler toonde zich een dragende kracht in het Brugse team. Odjidja wordt op de voet gevolgd door zijn ploeggenoot Marc-André Kruska, die de laatste wedstrijden wat teruggezakt is. Wim De Decker (Germinal Beerschot) vervolledigt de top drie.
 
Door zijn prestaties in de laatste wedstrijden voert Tom De Mul de ranglijst aan bij de aanvallende middenvelders. De Sevillahuurling kreeg nochtans al heel wat kritiek te verwerken, waardoor het opvallend is dat hij voor Ivan Perisic staat. De draaischijf van Roeselare krijgt steevast goede commentaren, scoorde al vijf keer voor zijn team en deelde twee assists uit. Ivan Leko (Germinal Beerschot) sluit de top drie af.
 
Bij de aanvallers toont Sherjill MacDonald zich voorlopig beter dan Tom De Sutter. De Nederlandse ontdekking van Roeselare voert dankzij zijn vier goals en drie assists de lijst aan. De Sutter volgt MacDonald wel op de hielen. Ook Mbaye Leye (AA Gent) doet het niet slecht. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties