Nieuwe clubmanager Tubantia zoekt geld en supporters

Steurbaut Kersten
| 10 reacties
Nieuwe clubmanager Tubantia zoekt geld en supporters
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De toekomst van vierdeklasser Tubantia Borgerhout is hoogst onzeker, maar er is terug hoop. Ivan Dechievre wordt maandagmiddag voorgesteld als nieuwe clubmanager en wil de Antwerpse club terug op de rails krijgen.

Tubantia Borgerhout bengelt in vierde klasse B op een voorlaatste plaats. Alleen streekgenoot Schoten doet nog slechter. Ook extra-sportief gaat het de club niet voor de wind. Stamnummer 64 kampt met schulden en verschillende bestuurders gaven er al de brui aan.

Meneer Dechievre, er wacht u een zware taak.

"Ja. De spelers zijn al enkele maanden niet meer betaald en er is een schuldenberg van ruim 100.000 euro. Mijn eerste taak is dus om 150.000 euro nieuw kapitaal te vinden om de club terug gezond te maken."

Hebt u nog andere plannen?

"We beschikken over een stadion waar 5.000 man binnen kan. Duizend op de hoofdtribune en 4.000 staanplaatsen. Er komen echter amper 100 bezoekers. Ik wil dat opkrikken naar 1.000. Eén van de mogelijkheden is om gratis bussen uit de omliggende streken naar het stadion te laten rijden. Bovendien moeten er ook terug meer eters komen. Vroeger zat er veel volk, bij de laatste wedstrijd was er maar 10-15 man."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties