Marseille grijpt macht, achtervolgers falen niet

Jeroen Pyl

Eric Gerets heeft gisterenavond met Olympique Marseille de leiding gegrepen in de Franse Ligue 1. Marseille versloeg FC Nantes met 2-0 en wipt zo over Lyon, dat vandaag nog in actie komt. Eden Hazard won met Lille en blijft zo meedoen in de titelstrijd.

Marseille had het nochtans niet onder de markt tegen Nantes. Gerets (foto) greep tijdens de rust in en bracht Zenden en Ben Arfa in het veld. In het vierde kwartier trokken de manschappen van De Leeuw het lakken volledig naar zich toe, wat resulteerde in twee snelle treffers.

Civelli opende in de 55ste minuut de score en Brandão stelde de zege amper drie minuten later al veilig. L’OM telt zo twee punten meer dan landskampioen Lyon, dat vandaag Sochaux ontvangt.

Ook Lille liet geen steek vallen in de titelstrijd. Rode Duivel Eden Hazard speelde 88 minuten mee bij de nummer vier en zag ploegmaats Bastos en Vittek scoren tegen Grenoble. De aansluitingstreffer van Paillot kwam te laat. Lille volgt zo op drie punten van Marseille, dat 55 punten telt.

Bordeaux beleefde een rustige avond bij hekkensluiter Le Havre. Gourcuff zette al na 12’ het klasseverschil in de verf. Diawara en Wendel diepten de score nog uit na de pauze: 0-3. Les Girondins staan voorlopig tweede met 53 punten.

Subtopper Nice bleef in eigen huis op een ontgoochelend gelijkspel steken tegen laagvlieger Caen. De bezoekers leken zelfs met de zege te gaan lopen, maar Echouafni sleepte in de 89ste minuut nog een punt uit de brand.

Ook Rennes kon niet winnen van middenmotor Valenciennes. De thuisploeg viel al na 25 minuten met tien man na een rode kaart voor Mangane. Door het gelijkspel van Nice blijft Rennes wel onbedreigde zevende.

Middenmotors Auxerre en Monaco wonnen wel. De Monegasken hadden genoeg aan een doelpunt van Park op bezoek bij Nancy. Auxerre had al snel zijn schaapjes op het droge tegen het Le Mans van Roland Lamah. Jelen en Dudka legden al na 22’ de 2-0 eindstand vast.