Zelzate onderuit op veld van Lochristi.

Hendrik De Vriesere

Op het terrein van Lochristi kon KVV geen vuist maken, al was het in de eerste helft een gelijk opgaande partij maar moest het onderspit delven. Met twee rode kaarten voor de bezoekers kon de thuisploeg in de tweede periode afstand nemen.

Lochristi-KVV 3-0
De eerste helft was gelijkopgaand,  met duels,  meestal in het middenveld zonder echte kansen te scheppen. Het was wachten tot de 12’, toen Gaetan Copermans van op rechts Sam Soens kon bedienen,  deze besloot te zwak in de handen van de keeper. De wedstrijd brak maar niet open en de ingreep van de keepers bleef beperkt tot enkele plukballetjes. Een tekort terugspelen en een moment van aarzeling bij Dimtri De Buck lag aan de basis van het openingsdoelpunt. Dimi kon niet voldoende ontzetten, Nick Van Gilsen(29’) kwam zo in het bezit van de bal en schoof deze tegen de netten , vooraleer Dimitri zijn plaats op de lijn terug kon innemen. Een verdwaalde bal kwam bij Nick Van De Voorde(36’), deze nam de bal rechtstreeks op de slof van zeker op 25 meter afstand en potte een wondermooi doelpunt. Dit was zowat alles wat de eerste helft betrof, KVV kon geen vuist maken voor de rust.
Blijkbaar hadden de KVV-boys, tijdens de rust het besef gekregen dat er uit een ander vaatje moest getapt worden. Het eerste kwartuur was dan ook wervelend. De ene aanval volgde de andere op maar de ontstane kansen werden niet benut. Zowel Jonas Parmentier, Ennio Bogaert, Kristof Janssens kregen open kansen maar konden deze niet verzilveren. Stephen Cox pakte uit met een loeier, de keeper kon deze met de vuisten pareren. Kevin wurmde zich door de verdediging maar zijn voorzet vond geen goede voet. De eerste tegenstoot van Lochristi had zware gevolgen. Geert De Poorter trok aan de noodrem (arm tegenstander) met de zwaarste sanctie tot gevolg. KVV was even de pedalen kwijt maar herstelde zich met tien tegen elf en begon terug aan een offensief. De aansluitinstreffer wilde maar niet vallen en enkele  minuten voor het einde viel het te overdreven verdict door een tweede doelpunt van Nick Van De Voorde die de stand op 3-0 bracht. Net voor het einde van de wedstrijd kreeg ook Timmy Haeghens rood.
Besluit: Het eerste kwartuur van de tweede helft  was veruit het belangrijkste van de wedstrijd , moest op zijn minst, gezien kansen, de aansluitingstreffer opgebracht hebben en dan kon de wedstrijd nog alle kanten uit maar de motor van de scoringsmachine bleef maar sputteren.
KVV speelde met: Dimitri De Buck-Geert De Poorter-Niko De Letter-Tom De Deneve-Stephen Cox-Ennio Bogaert-Kristof Janssens-Kevin Druwé-Sam Soens-Jonas Parmentier-Gaetan Copermans(46’Timmy Haeghens).

Christophe Ost kon niet optreden tegen Lochristi, wordt komende donderdag geopereerd aan de knie(menuscus). Revalidatietijd = ????
 Dimitri De Buck is er zondag tegen Lembeke niet bij, rode kaart gekregen tegen Ursel.
Geert De Poorter en Timmy Haeghens kregen beide een rode kaart op Lochristi.