AS Roma en Lazio Roma naar een eigen stadion

Mathias Dumarey
| 0 reacties
AS Roma en Lazio Roma naar een eigen stadion
Foto: © SC

AS Roma en Lazio Roma zullen in de toekomst wellicht elk in een apart stadion spelen. Gianni Alemanno, de burgemeester van Rome, heeft zijn zegen gegeven aan het voorstel van beide Romeinse clubs en tevens elkaars aartsvijand.

AS Roma en Lazio Roma spelen momenteel allebei in het Stadio Olimpico (foto boven). Dat zou weleens tot het verleden kunnen behoren. "We zijn momenteel de mogelijkheden aan het onderzoeken. Het is niet zo makkelijk om voor beide ploegen een passende locatie te vinden die bereikbaar en aantrekkelijk is voor de supporters. Het biedt de clubs in ieder geval wel meer mogelijkheden zodat ze er in de toekomst financieel sterker voor zullen staan. Om hun potentieel volledig te kunnen benutten, hebben ze elk een nieuw stadion nodig", aldus Gianni Alemanno in Gazzetta dello Sport.

De meeste stadions in Italië zijn eigendom van de stad of gemeente. Dat geldt ook voor het Stadio Olimpico. Dat stadion heeft een capaciteit van 72.000 zitplaatsen maar biedt weinig commerciële mogelijkheden. Bovendien is er ook de atletiekpiste die de sfeer in het stadion in kleinere wedstrijden niet bevordert.

Het is overigens niet alleen in Rome dat er nagedacht wordt over nieuwe stadions. Ook AC Milan en Inter Milaan willen op termijn scheiden. Beiden spelen momenteel in het Giuseppe Meazzastadion.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties