Wim De Corte: "Ik verwacht een goede prestatie van mijn team"

Rombaux Gunther
| 1 reacties
Wim De Corte: "Ik verwacht een goede prestatie van mijn team"
Foto: © SC

Zaterdagavond zullen de zenuwen hoog oplaaien in het Marcel De kerpel stadion te wetteren. Om 18.30 uur wordt er immers aftrap gegeven voor de topper van de 27ste speeldag. K. Standaard Wetteren ontvangt Woluwe-Zaventem.

Een kloof van één punt, dat is wat Standaard Wetteren nog moet overbruggen met nog vier speeldagen te gaan. Zowel Woluwe-Zaventem als Wetteren verdienen na een mooi seizoen de titel. Volgens de Wetterse trainer Wim De Corte zal dit zaterdagavond voor de nodige spanning zorgen, zowel op als naast het veld.

“Ik verwacht in de wedstrijd wat nervositeit. Hopelijk is er nog plaats voor wat goed voetbal. Ik verwacht vooral van mijn ploeg dat ze een goede prestatie neerzet. Als dit kan gepaard gaan met winst is dat super, maar in de eerste plaats focussen wij ons op een goede prestatie.”

De achterstand van één punt op de leider is volgens de trainer niet te wijten aan de prestaties van zijn spelers. Een drietal weken terug lag een strafschop aan de basis van puntenverlies.

“Het is jammer dat een lijnrechter in de wedstrijd tegen Sottegem ervoor zorgde dat we maar één punt kregen in plaats van de drie. Dit door een onterechte strafschop te signaleren, en bovendien nog te laten overnemen, in de 98ste minuut. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om de drie punten te pakken willen we weer aan de leiding komen. Maar de titelstrijd zal na deze wedstrijd nog niet gestreden zijn. Er blijven nog drie wedstrijden over en zowel voor Zaventem als voor ons zijn er nog enkele wedstrijden met een hoge moeilijkheidsgraad.”

Net zoals verdediger Gerd Hermans van Woluwe-Zaventem, is de trainer akkoord met het feit dat de twee seizoensrevelaties het zaterdagavond tegen elkaar opnemen.

“De twee seizoensrevelaties kijken elkaar inderdaad in de ogen. Niemand had dit durven voorspellen of had ons daar verwacht. Als je ziet hoeveel sommige ploegen spenderen en wat daarvan sportief het resultaat maar is denk ik dat wij al heel fier mogen zijn over ons seizoen. Al wat daar nog bijkomt is absoluut grensverleggend."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties