Het voetbalweekend in cijfers: 12, 46 en 136

Het voetbalweekend in cijfers: 12, 46 en 136
Foto: © SC

Lokeren speelde voor de 12de keer gelijk. Er werd dit weekend 26 keer gescoord en Anderlecht en Standard tellen 61 punten. Voetbalkrant.com en Belgiumsoccer.be zetten de andere cijfers voor u op een rijtje.

0 – Zoveel ballen kreeg Lokeren zondagavond tegen Anderlecht tussen de palen. Spektakelrijk was het niet, maar het leverde de Waaslanders toch een punt op.
 
6 – Jaime Ruiz scoorde in de voorbije drie wedstrijden zes doelpunten. Netjes verdeeld over de drie partijen. Het is eveneens het aantal punten dat Westerlo haalt in de onderlinge confrontaties met Racing Genk.
 
10 – De Colombiaanse aanvaller van Westerlo wist in tien wedstrijden te scoren. De jongens van Jan Ceulemans verloren nog nooit als Ruiz aan het kanon stond.
 
12 – De wintertransfers van Roeselare krijgen een grote onderscheiding. Zij waren betrokken in 12 van de 15 doelpunten die de West-Vlamingen na de winterstop maakten.
 
12 (bis) – Met Club Brugge ben je nooit klaar. De Bruggelingen scoorden 12 keer in de laatste tien minuten. Dat leverde hen zes keer voordeel op. Goed voor elf extra punten in het totaal.
 
17 – Roeselare veroverde na de winterstop 17 punten. Dat zijn er al zeven meer dan tijdens de volledige heenronde.
 
24 – Lokeren heeft nog altijd de beste verdediging van het land. Dat heeft Anderlecht ondervonden. De ploeg kreeg nog maar 24 doelpunten tegen.
 
46 – Racing Genk, Westerlo en AA Gent tellen alle drie 46 punten. De strijd om de vierde plaats en bijbehorend Europa League - ticket wordt razend spannend.
 
136 – Dat is het aantal minuten dat Dieumerci Mbokani gemiddeld nodig heeft om een doelpunt te scoren. De Congolees trof tegen Germinal Beerschot voor de zestiende keer raak.
 
326 – Het aantal minuten dat Henri Munyaneza dit seizoen al mocht spelen. Hij wist daarin nog niet te scoren. Mbokani deed ondertussen al twee keer de netten trillen en was op weg om zijn derde er aan toe te voegen. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties