Stijnen: 'Met De Sart zal het niet lukken'

Nico Wieme
| 39 reacties
Stijnen: 'Met De Sart zal het niet lukken'
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Als het van Stijn Stijnen afhangt, wordt Jean-François De Sart niet de nieuwe bondscoach. De nationale nummer één ziet bij de Rode Duivels verder geen probleem tussen jong en oud, maar wijst op enkele individuen die niet professioneel bezig zijn.

Stijn Stijnen (foto boven) ziet geen heil in een samenwerking met Jean-François De Sart (foto onder) als toekomstig bondscoach van België. “Met De Sart als coach zal het niet lukken. Ik heb zelf nog nooit met De Sart gewerkt, maar ik hoor wel spelers die dat wel al gedaan hebben”, aldus de doelman van Club Brugge in DM.
 
“‘Dan kunnen we doen wat we willen’, zeggen die. Dat zijn mijn woorden dus niet. We hebben iemand nodig met ervaring: Gerets, Leekens, Broos, Koeman, Beenhakker, De Mos ... Je moet eerst Belgisch kiezen, vind ik. We hebben mensen die in staat zijn om het te doen. Als die mensen niet haalbaar blijken, dan kun je over de grens gaan kijken”, vindt Stijnen.
 
De keeper komt ook nog eens terug op het akkefietje met Sébastien Pocognoli na de 2-1-nederlaag tegen Bosnië.“Pocognoli kwam al lachend de kleedkamer binnen. Ik heb hem gezegd: ‘Nu haal je die lach van je gezicht of ik klop hem eraf’. Simons heeft Pocognoli ook aangevallen.”
 
Volgens Stijnen is er geen generatieconflict bij de Rode Duivels, maar situeert het probleem zich elders. “De laatste maanden zijn er nog van die zaken gebeurd in de kleedkamer, maar ik zeg niet wat of met wie. Er is geen probleem jong-oud. Het gaat om een paar individuen die hun tasje van Louis Vuitton waarmee ze naar de match komen belangrijker vinden dan de match zelf”, besluit de Limburger.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties