Blunders kosten PSG de kwalificatie

Steurbaut Kersten
| 1 reacties

Dinamo Kiev heeft zich eenvoudig geplaatst voor de halve finales van de UEFA Cup. Met dank aan een blunderende Mickael Landreau (foto) bij PSG.

De Oekraïeners hielden de Parijzenaars in eigen huis op een 0-0 en begonnen in Kiev als een pletwals aan de wedstrijd en werden daarvoor meteen beloond. Ismaël Bangoura knalde na drie minuten met een afstandsschot tegen de touwen.

Na een kwartier stond Kiev volledig op rozen. Landreau probeerde het leer in de lucht weg te boksen, maar de Franse doelman duwde de bal knullig in eigen doel. In de tweede helft ging Landreau nogmaals in de fout. Hij loste een vrije trap van Aleksandr Aliev en zag de goed gevolgde Ognjen Vukojevic de 3-0 binnen te trappen.

Dinamo Kiev neemt het in de halve finale op tegen de landgenoten van Shakthar Donetsk.