Van Veldhoven: "Ik ben hier nog graag"

Van Veldhoven: "Ik ben hier nog graag"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roda JC heeft sinds dinsdag geen bestuur meer. Temidden van al de fusieperikelen moet Harm Van Veldhoven Roda in de eredivisie houden. “In de vijf maanden dat ik hier ben, zag ik al vijf voorzitters passeren. Dat is niet goed", aldus de coach.

“Er is hier nog geen enkele week geweest waarin ik normaal heb kunnen werken”, zegt Van Veldhoven in HBvL. “We konden ons nog nooit helemaal focussen op het sportieve.”

De toekomst ziet er alvast niet rooskleurig uit voor Roda JC, weet ook de Limburger. “Vinden we nog een budget om in eredivisie te spelen? Moeten we naar een lager niveau? Dat maakte het moeilijk om naar volgend seizoen toe te werken. De omstandigheden zijn niet ideaal. De spelersgroep is daardoor ook kwetsbaar. Je weet hoe voetballers zijn, ze zoeken snel excuses en vinden die hier ook.”

En toch heeft Van Veldhoven het naar zijn zin in Nederland. “Ik ben hier nog graag. De benadering van het voetbal, de organisatie, de accommodatie, de wedstrijdanalyses: dat is allemaal ontzettend professioneel. Er wordt ook altijd vol voor de aanval gekozen, je backs zijn steeds weg. Heel leerzaam.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties