AZ nog geen kampioen

Tom Drossaert
| 1 reacties
AZ nog geen kampioen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AZ Alkmaar moet nog minstens een dag wachten om zich kampioen van Nederland te kronen. De ploeg van coach Van Gaal leed een onverwachte thuisnederlaag tegen Vitesse. Dichtste achtervolger Twente verloor ook van Feyenoord.

AZ had nochtans een uitstekende start genomen. El Hamdaoui had de ploeg uit Alkmaar al na 18 minuten op rozen gezet. De supporters waren alvast de flessen aan het ontkurken. Maar Vitesse was niet onder de indruk en vocht terug, wat resulteerde in de gelijkmaker nog voor rust. Na rust leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel, maar vjf minuten voor tijd besloot Büttner van Vitesse daar anders over en smeerde AZ zijn eerste verlies in 29 matchen aan. De club voelt allicht de druk van de titel.


Dichtste achtervolger Twente stond voor een moeilijke verplaatsing naar de Kuip in Rotterdam. Roy Makaay beslechtte de wedstrijd in het voordeel van Feyenoord met een penaltydoelpunt een kwartier voor tijd. Twente kan zo mathematisch geen kampioen meer worden. AZ hoeft enkel nog Ajax te vrezen, dat morgen de klassieker tegen PSV speelt. Als Ajax niet wint in Eindhoven, is AZ alsnog kampioen.

 

Degradatiestrijd

 

Roda JC lijkt maar niet weg te geraken uit de degradatiezone. Het raakte niet verder dan een punt tegen NEC. De Graafschap is in hetzelfde bedje ziek als de club uit Kerkrade. De Doetinchemse ploeg verloor thuis van Groningen. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties