Analyse Juve buigt het hoofd

Maarten Vandenabeele
| 2 reacties
Juve buigt het hoofd
Foto: © SC

Inter bewees zaterdag in Turijn dat het over een heel seizoen gezien de terechte kampioen zal zijn. Juventus wou koste wat het kost met een eervolle zege achterblijven, maar mocht gelukkig zijn met een puntendeling.

De late gelijkmaker van Grygera werd gevierd: een duidelijk bewijs dat ze bij de Bianconeri beseften dat meer niet haalbaar was, ook al door de numerieke minderheid. Zo blijft de kloof tussen Inter en de dichtste achtervolger 10 punten. Juventus is nog tweede, maar moet nu een sterk Milan naast zich dulden. De Rossoneri hebben plots weer de beste troeven om tweede te eindigen.

Inter dus opnieuw kampioen: de Nerazzurri kunnen rustig aftellen. Met nog 6 matchen te gaan kan er hen niet veel meer overkomen. Een hoerastemming zal er wellicht niet lang heersen na het behalen van de scudetto. Dit jaar wou men eindelijk ook op het Europese toneel schitteren - daarom werd Mancini doorgeschoven voor Mourinho (foto) - maar dat liep faliekant af.  Het spelpeil was te vaak bedroevend: de echt goede matchen, met een dominant Inter, zijn op één hand te tellen. Toch was het voldoende om de concurrentie vrij makkelijk af te houden.

Juventus werd dit seizoen geteisterd door blessures, maar net nu bijna iedereen fit is, spelen de Bianconeri hun slechtste voetbal. Traag en voorspelbaar is het spel en dan is het bijzonder jammer dat Giovinco zo weinig aan spelen toekomt. Zeker nu blijkt zijn (te late) inbreng steeds een zegen voor de ploeg. De Formica Atomica bewijst meer en meer dat hij Juve-waardig is en kan uitgroeien tot een steunpilaar van het elftal. Beter dan zich te concentreren op versterkingen in het aanvallend compartiment van de ploeg, zoekt manager Secco naar sterke verdedigers, want nu bezit Juve veel te veel middelmaat. Of Fabio Cannavaro, wiens naam steeds luider klinkt, de juiste man is, is maar zeer de vraag ...

Milan bouwt aan een sterk competitieslot, dat de Rossoneri nog een tweede plaats kan opleveren. Pippo Inzaghi (foto) beleeft zijn elfendertigste jeugd: hij was gisteren goed voor drie doelpunten en stuwde Milan zo naar een knappe 5-1-overwinning tegen Torino. Milan ontvangt Juventus nog en kan dan een beslissende slag slaan. Helaas voor de Rossoneri zal een tweede plaats misschien wel de problemen verdoezelen: de ploeg moet dringend verjongen en geen commerciële transfers als prioriteit stellen. Zowel Ronaldinho als Shevchenko zijn absoluut geen meerwaarde en dat was voor het seizoen eigenlijk makkelijk te voorspellen. Beckham trekt wel zijn streng, maar die transfer kan dan weer moeilijk toekomstgericht gezien worden.

Voor de vierde plaats zijn er plots weer 3 kandidaten: Roma reed het gat met Genoa en Fiorentina zo goed als dicht. Het belooft nog een slopende strijd te worden, waarbij Genoa op papier het makkelijkste programma heeft, maar in volle eindstrijd zegt dat niet zo veel. Volgende week staat alvast Fiorentina - Roma op het programma.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties