Interview Digao: "Ik wil Standard iets teruggeven"

Kevin Van Cutsem
| 4 reacties
Digao: "Ik wil Standard iets teruggeven"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

AC Milanverdediger Digao kwam afgelopen zomer Standard versterken. De 23-jarige broer van Kaka kende echter geen voorspoedig seizoen. Nog voor de eerste wedstrijd was afgetrapt, scheurde de Braziliaan immers zijn kruisbanden.

Je traint nu opnieuw vier weken mee met de groep. Hoe is het gevoel?

Goed, ik ben blij dat ik opnieuw aan voetballen toekom, al is het voorlopig nog op het oefenveld en bij de beloften. 

Onyewu is zaterdag tegen KV Mechelen geschorst. Hoe groot is de kans dat we je dit weekend in actie zien?

Dat moet je aan de coach vragen. Hoe dichter we bij het seizoenseinde komen, hoe belangrijker de wedstrijden. Ik denk dat de trainer dus eerder zal opteren voor iemand die al meer heeft bewezen, iemand met meer matchritme ook. 

Iemand als Sarr?

Klopt, ik denk dat hij voor zaterdag de meeste kans maakt. Voor mij is het gewoon zaak om mij op training te laten gelden. Meer kan ik voorlopig niet doen. 

Blijf je na dit seizoen bij Standard?

Daar kan ik weinig over zeggen. Voor mij is dit voorlopig een verloren seizoen geweest. Ik zou deze club dus iets willen teruggeven voor mijn periode hier. Maar het is aan de twee clubs om daarover te beslissen. Ik zeg alvast geen neen tegen een verlengd verblijf hier.

Op YouTube circuleert er een filmpje waar je de Champions League overwinning van je broer viert. Heb je daar al veel reactie op gekregen?

Dat valt wel mee. 

Hoe is het om naar je broer te kijken?

Ik zie hem liever in het echt dan op tv (lacht).

Heb je nog regelmatig contact met hem?

O ja, we bellen vaak. Hij wil voordurend weten hoe het met mij gaat. Zeker nu ik voor het eerst in een ander land speel. Hij bekommerde zich vroeger altijd om mij en dat is dus nog niet veranderd. 

Je hebt de wens om ooit nog eens samen te spelen met hem. Omdat hij Milan niet wil verlaten, zal je jezelf in de ploeg moeten spelen ginds. 

Ik ben al eens ingevallen bij Milan, maar toen was hij er niet bij. Heel jammer vonden we dat. Met hem samenspelen wil ik inderdaad nog eens graag doen. Liefst bij Milan, want dat is de toch de mooiste club in Europa.

Maar eerst de titel pakken met Standard?

Ja, daar leven we erg naar toe. Igor (De Camargo, red) vertelde me al dat het feest vorig jaar zeer zoet smaakte. Dat wil ik dan ook wel eens meemaken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties