Titeldoek is gevallen in Oost-Vlaanderen

Met veel overwicht heeft Sint-Gillis-Waas een einde gemaakt aan het titeldebat en de promotie naar bevordering afgedwongen. Het hing al een tijdje in de lucht en nu is het ook een feit. Onderaan blijft het koffiedik kijken.

SK Bellem was niet van plan om het St-Gillis-Waas makkelijk te malen maar keek al direct tegen een achterstand aan. Toen net voor de rust het 2de doelpunt viel was het gejuich niet meer te stoppen. St-Gillis-Waas dus oververdiend terug naar Nationaal voetbal. Eindstand 4-0

Bij Terjoden-Welle wisten ze ook wel dat de titel afsnoepen een quasi onmogelijke zaak was. Dus zaten de gedachten eerder bij de eindronde dan bij tegenstander Kwik Eine. De bezoekers konden elk punt gebruiken maar pas in de slotminuten kwamen ze langszij. Eindscore 1-1

Evergem was te gast bij JV Kruibeke dat ook nog in de running zat voor de eindronde. Alhoewel beide teams voor de aanval kozen bleek scoren het grote probleem. Resultaat 0-0

Jong Lede trok naar het in puntennood verkerende Eendracht Aalter dat verzuimde de kansen af te werken. De bezoekers namen de 3 punten mee en bezetten momenteel een eindrondeplaats. Ook voor Aalter wordt het knokken tot de laatste minuut. Eindstand 1-2

Een sterk SV Voorde schoot bij FC Vrasene als een pijl vooruit en kwam verdiend op voorsprong. Nog voor de rust lieten de bezoekers een ruime voorsprong liggen en dat brak zuur op. Met 3 treffers binnen de 6 minuten werd het bezoekende lot bezegeld. Eindscore 5-1

In een matige partij verzamelde Kemzeke een dubbele voorsprong bij Appelterre-Eichem dat te laat de aansluitingstreffer scoorde. Resultaat 1-2

Tot een kwartier voor tijd leek FC Eeklo in een geslagen positie te verkeren bij Maldegem maar kwam op wilskracht nog terug. Mathematisch is er nog geen zekerheid maar het zou al erg moeten tegengaan om alsnog te degraderen. Eindstand 2-2

In de kelder van de rangschikking blijft Lovendegem zich vastklampen aan de laatste strohalm. SK Lebbeke lag al snel in de touwen maar of de eindsprint nog tijdig is ingezet weten we pas volgende week. Eindscore 5-1

Rangschikking: St-Gillis-Waas 59; Terjoden 51; Evergem 45; Bellem 44; Lede 43; Vrasene 42; Kemzeke en Kruibeke 41; Maldegem 40; Appelterre 38;Eeklo 36; Voorde 35; Aalter en Eine 33; Lovendegem 30; Lebbeke 21.

3de periode: St-Gillis-Waas 18; Evergem en Terjoden 17; Bellem 16.