Analyse Barça, Real en Valencia blijven winnen

Tonnelier Caroline
| 2 reacties
Barça, Real en Valencia blijven winnen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Terwijl Barcelona en Real Madrid week na week hun wedstrijden blijven winnen, is ook Valencia bezig aan een sterke reeks. Na een vijfde opeenvolgende zege bedreigen ze intussen de derde plaats van Sevilla.

Barcelona kreeg het bezoek van nummer drie Sevilla, op papier dus een te duchten tegenstander. De realiteit bleek echter heel anders, want met name in het middenveld kregen de bezoekers geen voet aan wal en een afstraffing was dan ook niet te vermijden. Dankzij een alweer grootse Iniesta, goed voor een vroege openingstreffer en drie assists, werd het 4-0 voor Barcelona en de score had gerust nog hoger kunnen oplopen. Topschutter Eto’o pikte ook zijn doelpuntje mee en zit al aan 27 treffers.

 

Real Madrid kende heel wat meer moeite om afstand te nemen van Getafe. De bezoekers kwamen twee keer op voorsprong en misten bij 2-2 in de slotfase nog een penalty. Drie van de vier doelpunten vielen overigens in de slotminuten, waarvan de beslissende treffer diep in blessuretijd. Auteur was Higuaín, die ook al de 1-1 had gescoord en dus opnieuw twee belangrijke treffers op zijn naam mag zetten. Ondanks een lastige avond geeft Real de titelstrijd dus nog steeds niet op. 

 

Valencia, een andere ploeg in vorm, reisde naar Sevilla om Real Betis partij te geven. Het was wachten op doelpunten tot het laatste halfuur en het was David Villa, intussen ook al goed voor 25 doelpunten dit seizoen, die zich de efficiëntste man op het veld toonde. De reactie van Betis in de vorm van een tegentreffer van Oliveira kwam te laat en zo pakte Valencia zijn vijfde opeenvolgende zege. De ploeg van Emery nadert tot op twee punten van nummer drie Sevilla. 

 

Villarreal kon ook eindelijk nog eens winnen, al ging dat tegen degradatiekandidaat Recreativo niet echt vlot. De Andalusiërs kwamen heel snel op voorsprong, maar dankzij Llorente en Cani bleven de drie punten in El Madrigal. De 2-1 werd echter onterecht toegekend, maar ter compensatie keurde de man in het zwart een geldig doelpunt van Nihat dan weer af. Villarreal blijft door deze zege vijfde op drie punten van Valencia.

 

Atlético Madrid blijft een ploeg van ups en downs en op het veld van Racing Santander kenden de colchoneros een nieuw dieptepunt.  Het werd liefst 5-1 voor de onteketende Cantabriërs, met vijf verschillende doelpuntenmakers.  Ook Tchité, nog eens in de basis, pikte zijn doelpuntje mee.  Racing is met deze overwinning bijna gered, Atlético maakt het zichzelf moeilijk in de strijd om Europa.  

 

In het duel tussen Osasuna en Málaga was het de scheidsrechter die de hoofdrol opeiste.  Met een onterechte penalty voor de bezoekers en vier uitsluitingen, waarvan drie voor de gastheren, maakte hij het de ploeg uit Pamplona wel bijzonder lastig.  De 2-1 voorsprong aan de rust werd nog een 2-3 nederlaag. Málaga komt zo opnieuw op een Europese plaats, met één punt voorsprong op Deportivo en Atlético.  

 

Deportivo hield met een thuisoverwinning tegen Almería zijn Europese droom levend.  De Galiciërs waren zonder echt diep te gaan de betere ploeg en toonden zich ook efficiënter dan de bezoekers uit Andalusië.  Twee doelpunten in de tweede helft waren goed voor een 2-0 zege.  Almería moet na deze nieuwe uitnederlaag nog altijd achterom kijken naar de degradatieplaatsen.   

 

Na nummer acht Deportivo gaapt een groot gat, met heel wat ploegen die nog strijden voor het behoud.  Terwijl Valladolid de kaap van 40 punten, in principe goed voor een verlengd verblijf in de hoogste klasse, al bereikt had, volgde tegenstander Mallorca iets verderop.  Op eigen veld haalde de ploeg uit de Balearen het met dank aan invaller Keita.  Zijn twee treffers zorgden voor een belangrijke 2-0 zege, die zijn team naar de tiende stek brengt.  

 

Voor rode lantaarn Numancia ziet het er steeds minder goed uit. Tegen concurrent Athletic Bilbao moest de ploeg uit Soria winnen om de hoop op het behoud levendig te houden. Numancia had die boodschap begrepen en kwam vrij vroeg op voorsprong, maar het waren toch de Basken die ondanks een numerieke minderheid na de vroege uitsluiting van Aitor Ocio met drie belangrijke punten naar huis gingen. Voor Numancia bedraagt de kloof met de zeventiende plaats nog steeds vijf punten.

 

Espanyol Barcelona bouwt intussen voort aan operatie redding.  Op het veld van Sporting Gijón kwamen de Catalanen in de eerste helft op voorsprong en na de pauze maakten ze het met een man meer na rood voor Barral helemaal af.  Met deze 0-3 zege pakt de ploeg van Pochettino een tien op twaalf. Sporting daarentegen komt met een nul op vijftien in steeds grotere problemen.   

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties