Zenit moet dan toch geen punt inleveren

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Zenit moet dan toch geen punt inleveren
Foto: © SC

Zenit Sint-Petersburg komt goed weg na een foute wissel van zijn trainer Dick Advocaat (foto). Het moet nu toch zijn punt niet inleveren, maar krijgt een geldboete in de plaats van de Russische voetbalbond.

Zenit Sint-Petersburg speelde onlangs 1-1 gelijk op het veld van Lokomotiv Moskou. Op een gegeven moment bracht Dick Advocaat de Turk Fatih Tekke en de Hongaar Szabolcs Huszti het veld in voor twee Russen. Op dat moment speelde Zenit met zeven spelers die niet de Russische nationaliteit hebben en dat is één te veel volgens het reglement.

Advocaat had toen al snel door dat hij fout zat en vier minuten later bracht hij opnieuw een Rus binnen de lijnen in de plaats van een van de overgebleven buitenlanders. Zenit dreigde aanvankelijk het 1-1-gelijkspel omgezet te zien worden in een 3-0-nederlaag, maar ontsnapt uiteindelijk aan die straf. De titelkandidaat kreeg een waarschuwing van de Russische bond en een geldboete van 12.000 euro. Lokomotiv Moskou is echter wel van plan om in beroep te gaan tegen die beslissing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties