Renard: "Standard niet beter dan vorig jaar"

Anthony Van der Planken
| 5 reacties
Renard: "Standard niet beter dan vorig jaar"
Foto: © SC

Standard speelt dit seizoen niet beter dan in zijn kampioenenjaar. Dat meent ex-doelman Olivier Renard, die vanavond met KV Mechelen afzakt naar Sclessin.

Renard keert vandaag terug naar Standard, de ploeg die hij vorig seizoen tijdens de winterstop verliet omdat trainer Michel Preud'homme de voorkeur gaf aan Espinoza. "Of ik mij die beslissing beklaag? Toen Standard in het begin van het seizoen tegen Liverpool speelde, vroegen mensen mij dat voortdurend. Maar ik heb geen spijt. In het voetbal wisselen spelers voortdurend van ploeg. Standard is voor mij verleden tijd."

Espinoza dreigt nu hetzelfde te overkomen als Renard vorig seizoen. De doelman moest de afgelopen weken plaats ruimen voor Sinan Bolat. "Het is het raar dat Spino zijn plaats verliest, terwijl hij eigenlijk nog niet zo slecht bezig was", vertelt Renard in Het Nieuwsblad. "En het is ook raar dat Jérémy De Vriendt moet vertrekken (naar KV Mechelen, red.), terwijl de directie blijkbaar toen al wist dat Espinoza geen nieuw contract zou tekenen. Een contract dat, laten we eerlijk zijn, Spino niet kón ondertekenen. Ze boden hem aan bij te tekenen voor een appel en een ei om later aan de pers te kunnen zeggen dat het Espinoza is die niet wil blijven in plaats van Standard dat van hem af wil. Met Mémé Tchité gebeurde net hetzelfde."

"Wie er kampioen wordt? Ik weet het niet. Standard was beter over een heel seizoen, maar Anderlecht is de laatste weken sterk bezig. Ik schat Standard niet beter in dan vorig jaar. Mechelen gaat in ieder geval niet naar Luik om cadeaus uit te delen. Bovendien moeten we ons niveau zien vast te houden tot de bekerfinale."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties