Zedelgem wil inspraak in werkgroep Clubstadion

Nico Wieme
| 6 reacties
Zedelgem wil inspraak in werkgroep Clubstadion
Foto: © SC

Enkele weken geleden besliste de Vlaamse regering dat het nieuwe stadion van Club Brugge in de zuidrand van Brugge mag gebouwd worden. Nu wil het schepencollege van Zedelgem ook inspraak in de werkgroep voor die nieuwe voetbaltempel.

“Met enige verwondering nemen wij kennis van de beslissing van het Brugse stadsbestuur om drie van haar leden aan te stellen om de verdere gesprekken in het stadiondossier te leiden”, beweert schepen van Ruimtelijke Ordening Patrick Arnou (CD&V-Nieuw) in HNB.

 

“De Vlaamse regering besliste om dit dossier te plaatsen binnen een gebied dat ongeveer voor gelijke delen op het grondgebied van Zedelgem en Brugge gelegen is. Daarom is het ook aangewezen dat de beide gemeenten op voet van gelijkheid samen initiatieven nemen”, aldus de schepen.

 

“De gevolgen zijn het grootst voor de omwonenden in Loppem. Initiatieven kunnen enkel en alleen gestart worden als alle randvoorwaarden bekend zijn. Voorlopig is dat niet het geval.”

 

“Om die reden richten we een brief aan de Vlaamse regering met de vraag om gehoord te worden. We zitten met tal van onbeantwoorde vragen en willen graag duidelijkheid. De leefbaarheid van de Loppemse dorpskern blijft voor ons de prioriteit. Dat hebben we ook in de vorige gemeenteraden beklemtoond.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties