Serie A en B uit elkaar

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Serie A en B uit elkaar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Italiaanse Serie A en Serie B gaan voortaan hun eigen weg. De twee Italiaanse competities waren tot nog toe nauw aan elkaar verbonden, maar daar komt nu een einde aan.

De clubs uit de Serie A en Serie B deelden een aantal sponsor- en televisie-overeenkomsten. De twee Ligas onderhandelden over een nieuwe verdeling van die inkomsten, maar kwamen er niet uit. De Italiaanse eersteklassers voelen er immers weinig voor om nog meer geld te geven aan de in financiële moeilijkheden verkerende tweedeklassers.

De clubs uit de Serie A beslisten daarom om voortaan hun eigen weg te gaan. Negentien van de twintig eersteklassers verenigen zich voortaan in een aparte Liga. Alleen het in degradatienood verkerende Lecce stemde tegen de splitsing.

Volgens
Palermo-preses Maurizio Zamparini is het menens. "Dit keer drukken we door. We zijn hier niet gelukkig mee, maar het kan niet anders."

De splitsing in het Italiaanse voetbal wordt nu al vergeleken met de vorming van de Engelse Premier League begin jaren '90. Toen scheidden de Engelse eersteklassers zich af van de andere competities en gingen ze hun televisierechten zelf verkopen. Het begin van een enorm succesverhaal, zo bleek later.
Ook in België werd de solidariteit tussen eerste- en tweedeklassers vorig jaar opgezegd, nadat de tweedeklassers weigerden in te stemmen met de geplande competitiehervorming.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties