Zaterdag in de staart meer te beleven

Rita De Meyer
| 0 reacties
Zaterdag in de staart meer te beleven

Dit weekend kunnen twee onderlinge ontmoetingen onderaan het klassement bepalen wie de barrage mag spelen tegen Melle of Kontich.

De drie koplopers in de rangschikking zouden volgens de logica hun wedstrijd moeten winnen. In de heenwedstrijd won Standard nipt op het veld van OHL (0-1), op Sclessin zouden de netten iets meer kunnen trillen. Tienen mag naar Vlimmeren en is daar meteen niet gewonnen. Met de steun van de heenuitslag (3-1) mogen we stellen dat het voor Vlimmeren niet direct een zoete namiddag zal worden. Ten slotte verwacht Jabbeke het gele gevaar. STVV zal er wel voor zorgen dat de 3-0 (heen) in omgekeerde volgorde naar de archieven zal gaan.

 

Zaterdag brandt de lamp onderaan in het klassement.

Merkem, 12de, ontvangt het gezonken schip Braine. Dit is voor de Famkes zo wat de laatste kans om misschien, bijna zekerheid te hebben op het behoud in de hoogste afdeling. De uitwedstrijd tegen Woluwe is niet de gemakkelijkste opdracht en op de huistaak tegen STVV zullen ze niet veel punten krijgen.

Zuid-West is rekenkundig nog in gevaar. Zekerheid op behoud kunnen ze thuis bekomen met een gelijkspel tegen Woluwe. Anderzijds resteert Woluwe drie gemakkelijke ontmoetingen en kan de barrage nog ontlopen. Maar kan je wedstrijden met een evenwaardige tegenstrever gemakkelijk noemen?

 

In tweede nationale heeft Zultse voldoende aan één punt tegen Anderlecht B om, na twee jaar afwezigheid, terug te keren naar de hoogste afdeling.

In derde nationale A staat met Miecroob VeltemOHL B een regionale topper op het programma. Leider Veltem heeft genoeg aan één punt tegen de vice-leider om de feestflessen te mogen ontkurken. De Miecroobjes speelden op 08-05-04 hun laatste wedstrijd in eerste nationale thuis tegen Oostende (2-5).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties