Vlotte winst voor Chelsea en Arsenal

Philippe Crols

In Engeland zette leider Manchester United de concurrentie zaterdagmiddag al onder druk. Chelsea gaf alvast geen krimp en won net als Arsenal relatief makkelijk.

Chelsea kende tegen de buren uit Fulham een droomstart. Na amper een minuut had Nicolas Anelka al raak getroffen. Het antwoord van de bezoekers mocht er wel wezen. Drie minuten na de openingstreffer tekende Kevin Nevland voor de gelijkmaker. Toch duurde het niet lang vooraleer Chelsea opnieuw op voorsprong kwam. Florent Malouda maakte er na tien minuten 2-1 van. Net na de pauze zorgde Didier Drogba voor de definitieve afscheiding.

Arsenal had na een uur spelen gewonnen spel bij Portsmouth. Nicklas Bendtner (foto) vond in de eerste periode tweemaal de weg naar doel. Carlos Vela maakte na een uur spelen de derde Londense goal. Bij Pompey werd Noe Pamarot in de tweede helft uitgesloten.

Ook Manchester City had weinig moeite. Blackburn scoorde na 66 minuten via Keith Andrews, maar op dat moment had City er al drie in het mandje gelegd. Felipe Caicedo, Robinho en Blumer Elano scoorden allemaal in de eerste helft.

West Ham had aan een goal van Diego Tristan dan weer genoeg om de zege mee te nemen uit Stoke City. Voor Tottenham scoorde Jermain Jenas het enige doelpunt van de match tegen West Brom. Ook zijn treffer volstond voor de zege.

In Wigan - Bolton werd er niet gescoord.