Analyse Bayern en Wolfsburg grote winnaars

Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern en Wolfsburg grote winnaars

In de Duitse Bundesliga hebben Wolfsburg en Bayern München goede zaken gedaan. Zij waren de enige teams die konden winnen in de top-5. Onderaan ziet Borussia Mönchengladbach de degradatie week na week dichterbij komen.

Wolfsburg haalt uit

Wolfsburg domineerde tegen Hoffenheim, maar scoorde pas in de tweede helft. Toen ontbonden Edin Dzeko en Grafite hun duivels met een 4-0-eindresultaat als gevolg. De ploeg van Felix Magath heeft nu drie punten meer dan eerste achtervolger Bayern München. Dat won van degradatiekandidaat Borussia Mönchengladbach.

De andere toppers lieten het afweten. Op zaterdag geraakte VfB Stuttgart al niet verder dan een gelijkspel bij staartploeg Bielefeld en op zondag deelden Hamburger SV en Hertha Berlijn de punten in een onderling duel. Daardoor heeft Hertha nu een punt minder dan Bayern. Stuttgart en HSV hebben op hun beurt dan weer een punt minder dan de hoofdstedelingen.

Degradatietopper onbeslist

Onderaan heeft de degradatietopper tussen Karlsruhe en Cottbus geen winnaar opgeleverd. Karlsruhe blijft laatste en heeft een punt minder dan de voorlaatste, Borussia Mönchengladbach.

Nog onderaan is Hannover zo goed als gered na winst bij Bochum. Ook Frankfurt lijkt zo goed als zeker van het behoud ondanks verlies tegen Dortmund.

Ten slotte was er ook nog verlies voor Schalke tegen Leverkusen en haalde Köln het van Werder Bremen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties