KBVB heeft geld genoeg voor loon Van Gaal

Mathias Dumarey
| 10 reacties
KBVB heeft geld genoeg voor loon Van Gaal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische voetbalbond heeft van kandidaat-bondscoach Louis Van Gaal (foto) de looneisen ontvangen, mocht hij aan de slag gaan als nationaal keuzeheer. Daarbij is gebleken dat de Nederlandse succescoach betaalbaar is voor de KBVB.

Het is bekend dat AZ Alkmaar niet afkerig staat tegenover het feit dat zijn trainer Louis Van Gaal zijn baan bij de Nederlandse kampioen zou combineren met het bondscoach zijn van België. De club zal wel moeten delen in de looneisen van de Nederlander om voor de KBVB te kunnen werken. Deze week zal de Belgische voetbalbond aan Van Gaal laten weten of er verder onderhandeld zou worden. De Nederlander had gevraagd om snel te laten horen of er nog interesse zou zijn. "Voor het weekend zullen we hem onze plannen duidelijk maken. We willen hem niet in het ongewisse laten", aldus bondsvoorzitter François De Keersmaecker in GvA.

Toch mogen we ervan uit gaan dat de kans bijzonder klein is dat de flamboyante coach straks de nieuwe nationale keuzeheer wordt van ons land. "Hij heeft aan ons toegegeven tijdens ons eerste gesprek dat hij ook nog een ander spoor volgde. Hij is wel nog altijd één van onze kandidaten, maar er spelen natuurlijk ook nog andere factoren mee", besluit De Keersmaecker. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties