40-jarige Henk Vos stopt met voetballen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
40-jarige Henk Vos stopt met voetballen
Foto: © SC

De Nederlander Henk Vos (foto) stopt op 40-jarige leeftijd met voetballen. De spits spendeerde ook heel wat tijd van zijn profcarrière in de Belgische competitie. Vrijdag speelt hij zijn allerlaatste match in het shirt van RBC Roosendaal.

Henk Vos kennen we in België vooral van bij zijn periode bij Germinal Ekeren (later opgegaan in Germinal Beerschot, nvdr) en Standard Luik. Momenteel speelt Vos voor de Nederlandse tweedeklasser RBC Roosendaal en dat is ook de club waarvoor hij in 1984 debuteerde op 16-jarige leeftijd.

Vos speelde in totaal zeshonderd wedstrijden en stond onder contract bij veertien verschillende teams. Dat waren achtereenvolgens RBC Roosendaal, PSV Eindhoven, Willem II, FC Eindhoven, Germinal Ekeren, Standard Luik, FC Metz, FC Sochaux, Feyenoord Rotterdam, FC Den Bosch, NAC Breda, TOP Oss, Germinal Beerschot en RC Mechelen.

Vos vindt de periode bij Feyenoord Rotterdam de mooiste. "Ik werd met die club kampioen en ik kon er eens proeven van de Champions League. Mijn beste tijd was wel bij Standard Luik waarmee ik in 1993 de Belgische beker won. Bij RBC kende ik uiteraard ook hoogtepunten, zoals de promotie in 2002. Ik ben heel trots op mijn erelijst. Ik kan zeggen dat ik buiten het Nederlands elftal alles heb meegemaakt, van Champions League tot degradatie", aldus Vos op de website van RBC.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties