België blijft 62ste op de FIFA-ranking

Mathias Dumarey
| 3 reacties
België blijft 62ste op de FIFA-ranking
Foto: © SC

Vandaag heeft de wereldvoetbalbond FIFA opnieuw de wereldranglijst bekendgemaakt. België blijft op een 62ste plaats staan. Wil ons land er nog wat beter voor komen te staan met het oog op de loting van de EK-voorrondes, presteert het best wat beter.

België trekt eind mei naar Japan om er voor de Kirin Cup te spelen en dat toernooi - ondanks het feit dat het vriendschappelijk is - kan belangrijk zijn voor de EK-voorronde. Ook winst of een gelijkspel in dergelijke vriendschappelijke oefenpotten kan punten opleveren voor de WK-ranking. Winst tegen Japan en Chili is dus een must. Wil België niet in een onmogelijke pot zitten bij de EK-loting is er dus werk aan de winkel.

België staat momenteel op een 62ste plaats, even laag als vorige maand na de dubbele nederlaag tegen Bosnië-Herzegovina. Die staan overigens op een knappe 38ste plaats nadat ze ook maanden dicht bij België stonden gerangschikt. Spanje blijft de wereldranglijst aanvoeren voor Duitsland en Nederland, die kort bijeen staan in de strijd om de tweede plaats. Brazilië en wereldkampioen Italië vervolledigen de top vijf.

Wat betreft de andere tegenstanders van België in de WK-voorronde staat Turkije nog steeds veertiende, Estland staat 113de en Armenië 125ste. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties