Djurgården kan toch nog winnen

viki meeuwis
| 1 reacties

In Zweden werd de afgelopen drie dagen de zevende speeldag afgewerkt. Voor Djurgården stond er al veel op het spel. De ploeg uit Stockholm verkeert in een crisis en moest dringend punten pakken. Landskampioen Kalmar wist ook nog eens te winnen.

Djurgården nam het in eigen huis op tegen GAIS. De man van de match was ongetwijfeld de 20-jarige aanvaller Sebastian Rajalakso die een groot aandeel in de winst had bij Djurgården. In de elfde minuut stond hij vrij in de zestien en kon in de rebound de 1-0 binnenwerken. Rajalakso die in de plaats van de geblesseerde Johan Oremo stond, kon zo meteen zijn waarde bewijzen. Op het half uur kon Boyd Mwila de 2-0 binnenwerken. Voor zowel Dwila als Rajalakso het bewijs dat het bekritiseerde 4-3-3 systeem bij Djurgården misschien toch kan werken. De enige tegenprik van GAIS kwam er ook nog voor de rust; in de 37e minuut kon Wanderson do Carmo de bal binnenwerken. Het zou de enige keer zijn dat keeper Oskar Wahlström, die in de plaats stond van Pa Dembo Touray, zich liet verrassen.

Voormalig landskampioen Elfsborg heeft nog geen enkele match verloren dit seizoen en ook tegen IFK Göteborg liet het geen steek vallen. Elfsborg ging op het half uur aan de leiding. Keeper Kim Christensen van Göteborg voerde een prachtige redding uit maar Teddy Lucic kon de bal tot bij Daniel Mobæck krijgen die de bal in doel werkte. Ook de tweede goal na de rust gebeurde in de rebound maar dit keer was het Emir Bajrami die de bal in doel schoot. De match werd echter gekleurd door een discutabele fase. Tobias Hysén die op dat moment aan de bal was, werd door keeper Ante Covic geraakt en neergehaald. Een duidelijke penaltyfase volgens Blauw-Wit maar scheidsrechter Stefan Johannesson dacht daar anders over. Tot overmaat van ramp moest Göteborg in de tweede helft nog een half uur verder met tien man na de uitsluiting van Stefan Eriksson. Pontus Wernbloom geraakte in duel met Covic en bleef in de zestien meter liggen. De gemoederen waren verhit, de Elfsborgspelers dromden samen rond beide spelers tot Stefan Eriksson zich er iets te heftig mee ging bemoeien. Eriksson kreeg een rode kaart en mocht vervroegd gaan douchen. Een slechte zaak voor Göteborg dat naar de derde plaats zakt maar een goede deal voor Elfsborg dat de tweede stek inneemt.

Bij Hammarby maakte keeper Rami Shaaban zijn comeback maar dat draaide anders uit dan hij verwacht had. Hammarby ging in eigen huis ten onder tegen landskampioen Kalmar dat ook geen beste seizoensstart kende. Hammarby ging met 1-4 ten onder. Het eerste doelpunt viel op het half uur via Tobias Carlsson. Na de rust zette Kalmar het doelpuntenfeest verder via Rasmus Elm, Marcus Lindberg en Tobias Eriksson. Charlie Davies kon voor Djurgården de eerredder binnenwerken.

Helsingborgs IF - Malmö FF: 1 - 0

Gefle IF FF – Örebro: 2 – 0

BK Häcken - Halmstads BK: 2 - 2

Trelleborgs FF – AIK: 1 – 0