Drogba moet wachten op straf

Tom Drossaert
| 3 reacties
Drogba moet wachten op straf
Foto: © SC

De Uefa pikt het gedrag van Didier Drogba van afgelopen week niet en wil hem straffen. De Ivoriaan ging na enkele dubieuze beslissingen zijn boekje te buiten na het Champions League-duel tegen Barcelona.

 

De strafmaat voor de Ivoriaanse aanvaller kan wel nog enkele weken op zich laten wachten. Dat laat secretaris-generaal van de Uefa David Taylor weten. De Europese voetbalbond veroordeelt het gedrag van Drogba, die na de wedstrijd zijn ongenoegen liet blijken door wild te gesticuleren en verwijten naar het hoofd van scheidsrechter Ovrebo te werpen.


 

“Het was niet plezierig om te zien. Dit is niet het voorbeeld dat we willen geven aan de wereld. Ik heb ergere dingen meegemaakt in het amateurvoetbal in Schotland. Maar dit gedrag op het hoogste niveau was verre van plezierig. Je hebt als profvoetballer een voorbeeldfunctie. Ik was aangenaam verrast door de excuses, die Drogba in het openbaar heeft aangeboden. Maar het kwaad was al geschied. We moeten kijken hoe we hier als UEFA mee omgaan.”, aldus de secretaris-generaal.


 

Chelsea zelf straft zijn speler niet voor zijn uitlatingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties