Slovan Bratislava is de Slovaakse kampioen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Slovan Bratislava is de Slovaakse kampioen

Slovan Bratislava is er voor het eerst in tien jaar tijd in geslaagd nog eens de titel in Slovakije te pakken. Een 3-1-zege tegen Nitra volstond terwijl naaste belager Zilina verloor bij Kosice.

Slovan Bratislava is wat traditie betreft de grootste club van Slovakije maar kende enkele moeilijke jaren. Teams als MSK Zilina, Artmedia Petrzalka en MFK Ruzomberok konden de jongste jaren de titel in de wacht slepen. Voor het eerst in tien jaar tijd is daar nu dus verandering in gekomen.

Slovan mocht het titelfeest vieren op eigen veld na een 3-1-zege tegen FC Nitra. Samuel Slovak en Juraj Halenar hadden de kampioen vroeg op voorsprong gezet. De aansluitingstreffer van Robert Glenda deed de thuisploeg nog even bibberen, maar uiteindelijk zorgde Jan Kozak voor de beslissende treffer en mochten de champagnekurken knallen.

Naaste belager MSK Zilina ging in Kosice met 3-0 verliezen en daardoor kan het Slovan Bratislava niet meer inhalen. Het volgt Artmedia Petrzalka op en mag meedoen in de voorrondes van de Champions League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties