Barcelona pakt dubbel

Tom Drossaert
| 8 reacties
Barcelona pakt dubbel
Foto: © SC

FC Barcelona weet zich zeker van de Spaanse titel zonder in actie te komen. Uittredend kampioen en dichtste achtervolger Real Madrid verloor op het veld van Villarreal.

De supporters kregen op El Madrigal een spannende wedstrijd te zien, die in de slotfase in een definitieve plooi viel. Voor rust had Robert Pires de thuisploeg reeds op rozen gezet. Vlak na rust stelde Van Der Vaart gelijk, maar korte tijd later zag de Koninklijke Villarreal weer uitlopen via Cani. In een spannende slotfase kwam Real opnieuw langszij via Higuain, maar moest het in de allerlaatste minuut toch de duimen leggen voor een sterker Villarreal. Capdevila zette de 3-2-eindstand op het bord.


Door deze nederlaag is Barça mathematisch zeker van de titel. Real Madrid heeft met nog twee wedstrijden te gaan acht punten achterstand. De kersverse kampioen komt vandaag nog in actie op het veld van Real Mallorca. Eerder deze week haalde Barcelona de Copa Del Rey al binnen. Volgende week gaat het in de Champions League-finale op zoek naar de 'treble'. (GV)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties