Van Meir: "Wantoestanden bij amateuristische bond"

Steurbaut Kersten
| 44 reacties
Van Meir: "Wantoestanden bij amateuristische bond"
Foto: © SC

Lierse kroop zaterdag door het oog van de naald. Stefan Nikulic trapte de Pallieters in de 91ste minuut naar de eindronde. Een eindronde die volgens Eric Van Meir 'niet nodig' is.

Van de hemel naar de hel en omgekeerd. Dat is het verhaal van RS Waasland en Lierse zaterdagavond. Hervé Onana maakte in de slotfase de Wase supporters met een rake kopbal dronken. Nikulic bezorgde de geel-zwarte fans in toegevoegde tijd een delirium.


Mentale weerbaarheid


Ik had niet verwacht dat de jongens zoveel mentale weerbaarheid hadden”, reageert hulptrainer Eric Van Meir. “De overwinning was 100 procent verdiend. We mogen het geluk ook eens aan onze kant hebben, maar wie vindt dat we alleen geluk hadden: Wij telden in de competitie 20 punten meer dan Waasland en dat hebben we vandaag laten zien.”

 

Ondanks de kwalificatie blijft ook Van Meir achter met een zware kater. Hij is niet te spreken over de reglementiring van de gele kaarten. “Het zijn wantoestanden”, klinkt het hard. “Voor ons tellen de gele kaarten tijdens deze barragewedstrijden door, maar Dender en Roeselare beginnen met een blanco blad. Bij ons staan er zes jongens op scherp.”


Amateuristische bond

 

“Als de bond wil dat de tweedeklassers niet promoveren, dat ze dan ineens een testwedstrijd tussen Dender en Roeselare organiseren. Dan is het simpel en is de competitie sneller gedaan. En dan spreek ik nog niet over de farce van Moeskroen. Puur amateurisme.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties