Southgate mag blijven bij Middlesbrough

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Southgate mag blijven bij Middlesbrough
Foto: © SC

Gareth Southgate behoudt het vertrouwen van het bestuur van FC Middlesbrough. De club uit het Riverside Stadium degradeerde naar de Engelse tweede klasse. Hij moet wel de club meteen kunnen terugbrengen naar de Premier League.

Steve Gibson, de voorzitter van Middlesbrough, liet weten dat hij ondanks de degradatie naar The Championship toch blijft vertrouwen in manager Gareth Southgate. Het voormalige boegbeeld als speler van Aston Villa kon niet verhinderen dat Middlesbrough een reeks moet zakken. De 38-jarige Southgate staat al sinds 2006 aan het roer van de selectie van Middlesbrough. Eerst haalde hij een twaalfde en dertiende plaats, maar dat kon hij afgelopen seizoen niet herhalen.

"Gareth heeft er mij van kunnen overtuigen dat hij de juiste persoon is om Middlesbrough terug naar het hoogste niveau te loodsen. Hij is iemand die ik goed ken en die ik bijzonder waardeer en ik weet zeker dat we ook komend seizoen goed zullen kunnen samenwerken", citeerde BBC Sports de frontman van 'Boro'.

"Hij heeft alles om te kunnen uitgroeien tot een topmanager. We gaan nu niet op zoek naar een schuldige voor dit sportieve drama. We hebben nu meer dan ooit de steun nodig van onze supporters. Er zullen zeker mensen zijn die het niet eens zijn dat we Gareth willen houden, maar hij is mijn inziens zeker capabel om ons terug te brengen naar waar we thuis horen, de Premier League", besluit Gibson.

Middlesbrough zal waarschijnlijk wel moeten rekening houden met een leegloop. Tuncay Sanli, Stewart Downing en Emmanuel Pogatetz hebben niet veel zin om te verkommeren in The Championship en zullen dus wellicht andere oorden opzoeken. Afonso Alves heeft dan weer trek in een club uit het zuiden van Europa.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties