Porto wint, Shakhtar verassend onderuit in bekerfinale

Jimmy Wouters
| 1 reacties

FC Porto heeft na het kampioenschap ook de Portugese beker gewonnen. Het versloeg in de finale FC Pacos Ferreira met 1-0. Naast Porto kroonde ook Shakhtar Donetsk zich tot bekerwinnaar.

FC Porto kwam tegen FC Pacos Ferreira al na zes minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Lisandro Lopes en hield vervolgens knap stand.

Rusland

In Rusland kroonde CSKA Moskou zich tot bekerwinnaar. De club van het leger won in de finale met 1-0 van Rubin Kazan. Het was een zwaarbevochte overwinning, want het doelpunt van Evgeni Aldonin viel pas in de derde minuut van blessuretijd. Daarnaast had CSKA al 75 minuten met tien man moeten spelen aangezien Pawel Mamajew na 14 minuten met rood van het veld moest.

Oekraïne

In Oekraïne ging de winnaar van de laatste UEFA-beker, Shakhtar Donetsk, in de bekerfinale verassend onderuit tegen FC Vorskla Poltawa. Wasili Sachko zorgde in de 51ste minuut voor de enige treffer. (AN)