Roda zwaar gehavend naar cruciaal duel

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Roda zwaar gehavend naar cruciaal duel

Vanavond spelen Cambuur en Roda voor een plekje in de Eredivisie. Roda JC moet het in dit belangrijke duel echter stellen zonder een aantal basisspelers.

Zo moet Roda het onder meer stellen zonder sterspeler Sekou Cissé. Naast zijn interlandverplichting voor Ivoorkust, sukkelt de aanvaller ook nog eens met een liesblessure. 

Verder zal Roda het ook moeten stellen zonder sleutelfiguur Marcel Meeuwis. De middenvelder is namelijk voor drie duels geschorst na zijn rode kaart uit de heenwedstrijd. Ook Willem Janssen moet geschorst langs de lijn toekijken.

Daarnaast ontbreken ook de langdurig geblesseerden Ruud Vormer, Dieter Van Tornhout, Jeanvion Yulu-Matondo en Prezmyslaw Tyton. Achter het optreden van Andres Oper (spierblessure), Jamaïque Vandamme (knie) en Kris De Wree (buikspier) staat nog een vraagteken. 

"We missen een hoop spelers wegens blessures en schorsingen, voornamelijk aanvallend hebben we onze mankementen", aldus Van Veldhoven. "Gelukkig krijgen we wel een hoop frisse mensen uit de jeugd hiervoor terug. Ik ga het duel met vertrouwen tegemoet en bovendien geldt dat ook een gewond dier gevaarlijk kan zijn." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties