Amerikanen steken Liverpool FC in diepe schulden

Amerikanen steken Liverpool FC in diepe schulden

Steeds meer clubs in de Premier League kwamen de laatste jaren in handen van rijke zakenlui uit alle hoeken van de wereld. Liverpool FC, één van de topclubs, kampt dan weer met financiële problemen dankzij buitenlandse eigenaars.

Liverpool FC werd in februari 2007 overgenomen door George Gillet en Tom Hicks. De Amerikanen beloofden een nieuw stadion en een prachtige toekomst voor de club. Maar ze moesten daarvoor wel een lening aangaan bij de bank. Het duo richtte "Kop Football Holdings" op. Dat bedrijf maakte het afgelopen jaar ruim veertig miljoen euro verlies.

Opvallend is dat Liverpool FC eigenlijk winst had gemaakt het voorbije jaar, dit kwam vooral door de gestegen opbrengsten uit TV-gelden en de verkoop van spelers. Maar door de rente op de schulden kwam de moederholding toch zwaar in de rode cijfers. Op 31 juli 2008 bedroeg de totale schuldenlast 300 miljoen euro.

Voor 24 juli moeten de Amerikanen een manier vinden om de lening te herfinanciëren om het faillisement van de groep te voorkomen. Het is niet meteen duidelijk wat er met Liverpool FC zal gebeuren in dat geval, maar het lijkt logisch dat Hicks en Gillet de club dan wel moeten verkopen. Het duo blijft echter vertrouwen hebben in een goede afloop en belooft zelfs dan het nieuwe stadion er in 2012 zal staan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties