FIFA wordt knettergek van de Zulu-hoorn

Mathias Dumarey
| 19 reacties
FIFA wordt knettergek van de Zulu-hoorn

Wordt u tijdens het kijken naar de wedstrijden van de Confederations Cup ook knettergek van het getoeter? Indien ja, dan bent u niet alleen. Ook de FIFA is het geluid kotsbeu en wil het voortaan verbieden.

Het getoeter van de fans komt van de zogenaamde vuvuzuela's, de traditionele zulu-hoorn die door de Zuid-Afrikaanse fans gebruikt worden om hun liefde voor de sport kracht bij te zetten. Sepp Blatter, de voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, wordt knettergek van het geluid en denkt eraan om de hoorn te verbieden in de stadions.

Blatter zegt dat het geluid - dat het midden houdt tussen dat van een misthoorn en het getrompetter van een woedende olifant - al tot veel klachten heeft geleid. Het maakt ook het volgen van de wedstrijden op tv onaangenaam omdat het soms de stem van de commentatoren kan overstemmen.

Een bijkomende reden om de toeters voortaan te verbieden, is het feit dat het kan gebruikt worden als een slagwapen. Eerder was de vuvuzuela ook al bij andere evenementen verboden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Confederations Cup

Nieuwste reacties