Speler schiet protesterende fan dood

Philippe Crols
| 2 reacties
Speler schiet protesterende fan dood

In Colombia zijn ze wel redelijk veel gewoon als het op sportwedstrijden aankomt. Wat er afgelopen weekend gebeurde, tart zelfs in het Zuid-Amerikaanse land alle verbeelding. Een boze speler schoot namelijk een fan dood.

Het Colombiaanse kampioenschap was afgelopen weekend toe aan de laatste speeldag. Atletico Junior moest de titel aan Deportes Tolima laten en dat zorgde voor verhitte toestanden bij spelers en supporters.

Javier Florez, een speler van het onfortuinlijke Atletico, wilde na de verloren titel zijn auto instappen en naar huis rijden. Dat verliep niet zoals verwacht. Een aantal supporters nam de aanvaller serieus op de korrel en die kon daar niet bepaald mee lachen.

Florez haalde een vuurwapen uit zijn auto en loste enkele schoten. Een fan liet daarbij het leven. Florez gaf zich na een tijdje zelf aan bij de politie.

Dit droevige feit doet ons ook terugdenken aan Andres Escobar. De verdediger van Colombia scoorde op het WK van 1994 een eigen doelpunt tegen de Verenigde Staten. Dat moest hij enkele dagen later met zijn leven bekopen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties