Anderlecht maakte zwaar verlies

Jimmy Wouters
| 32 reacties
Anderlecht maakte zwaar verlies

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft het jaar 2008 met verlies afgesloten. Door het missen van de Champions League sloten de Brusselaars het seizoen af met een tekort en was er zelfs een lening nodig om het seizoen af te kunnen maken.

Anderlecht werd in 2008 in de voorronde van de Champions League pijnlijk uitgeschakeld door BATE Borisov. Deze nederlaag heeft Anderlecht minstens vier miljoen euro gekost. Daat maakte HNB bekend, nadat de krant de jaarrekening van de Brusselse club kon inkijken.

Voor het eerst sinds 2005 maakte Anderlecht weer verlies. Zo sloot de club het boekjaar af met een tekort van liefst 3,8 miljoen euro. Ondanks de bekerwinst en een extraatje van 3,5 miljoen euro uit de UEFA-bekercampagne van 2007/2008 moest de club een lening aangaan van 6,4 miljoen euro om het seizoen af te kunnen maken. 

Volgens René Trullemans, financieel expert van de Brusselse club, bestond die lening al, maar moest ze serieus uitgebreid worden om het financiële gemis van de Europese uitschakeling te compenseren.

Ondanks de tegenvallende sportieve prestaties haalde Anderlecht nog steeds dubbel zo veel inkomsten binnen als Club Brugge en Standard. Er wordt echter verwacht dat ook deze cijfers komend boekjaar zullen dalen. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties