Charleroi neemt Brussels te grazen

De Nijs Michael
| 5 reacties

Charleroi wordt hier en daar getipt als mogelijke degradant, maar gisteren wonnen de Karolo's wel hun oefenpot bij FC Brussels. Doelpunten van Théréau en Iajour volstonden voor de zege, aan Brusselse zijde vond Turcan de weg naar doel.

De wedstrijd had in de openingsfase weinig om het lijf, maar de eerste serieuze prik van Charleroi was wel meteen raak. Mboyo dribbelde vlot drie verdedigers voorbij, maar kwam niet tot scoren. Théréau nam echter over, de ex-Anderlechtspeler zette de 0-1 na zestien minuten op het bord. Charleroi duwde meteen door en Théréau was dicht bij zijn tweede van de avond, maar doelman Olivier Werner lag dwars. Charleroi was de betere ploeg, maar de Walen werden kort voor de rust gepakt op de counter. Turcan rondde af en zette de 1-1-rustcijfers op het bord.

Charleroi voerde bij de rust drie wissels door en die rendeerden al snel. Na vijf minuten schoot de ingevallen Iajour de 1-2 tegen de touwen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Vijf minuten later was het toch raak, Iajour schoot de winning-goal tegen de netten. De Marokkaanse aanvaller kreeg, net zoals Mboyo, nog enkele kansen om de score verder uit te diepen, maar het bleef bij 1-2.

FC Brussels : Werner, Cabeke A. (46' Iglesias Martinez), Nizic, Durieux, Ganseman (21' Parker), Nollevaux, Le Postollec (73' Lusudusa), Turcan (46' Vicente), Tohoua, Coulibaly (46' Coppin), Cabeke G.

Charleroi : Chabbert, Chakouri (70' Fabris), Kere, Brillault, Orlando (46' Diallo), Guedioura (74' Blanc), Oulmers (87' Perdichizzi), Christ (70' Sergio) , Diogo (46' Kage), Théréau (46' Iajour), Mboyo (87' Lazitch).