Elfsborg neemt de leiding over

In Zweden werden gisteren nog drie wedstrijden afgewerkt van de zestiende speeldag. Daarbij zaten drie ploegen die nog steeds kans maken op de titel; Elfsborg, Helsingborgs IF en IFK Göteborg.

Elfsborg nam het thuis in de Borås Arena op tegen Djurgården. De ploeg uit Stockholm kent een barslecht seizoen en kreeg met deze wedstrijd een harde noot om te kraken voorgeschoteld. Het was dan ook niet verrassend dat Elfsborg de partij met 3-1 won. Het was nochtans Djurgården dat de eerste goal wist te maken. In de 40e minuut had Elfsborg al dertien doelkansen gehad, Djurgården nog geen enkele. Een fout van Anders Wikström op Hvroje Milic werd door ref Martin Ingvarsson met een strafschop beloond. Daniel Sjölund maakte geen fout en zette de 0-1 op het bord. Na de rust bleef Elfsborg aanvallen maar het duurde tot in de slotfase vooraleer de thuisploeg tot scoren kwam. Invaller Denni Avdic kon de gelijkmaker binnenwerken. Een minuut later kon Daniel Nordmark de voorsprong tot 2-1 vergroten. In de toegevoegde tijd maakte Petter Gustafsson een inschattingsfout en stuurde de bal in eigen doel. Zo haalde Elfsborg dan toch nog de drie punten binnen. Een goede zaak voor de ploeg uit Borås want met deze zege nemen ze de leiding aan te top over van IFK Göteborg.

Göteborg ging op bezoek bij Trelleborg en verwachtte daar niet direct problemen. In de tweede minuut kwamen de bezoekers al op voorsprong via een doelpunt van Gustav Svensson, die een goede pass kreeg van Tobias Hysén. Het was Hysén die voor het meeste gevaar zorgde voor rust. Na de pauze tapte Trelleborg uit een heel ander vaatje. Andreas Drugge kon de gelijkmaker scoren nadat ze bij Göteborg de bal slecht wegwerkten. Amper vijf minuten later kon Andreas Wihlborg de 2-1 op het bord zetten na een goede voorbereiding van Fredrik Jensen. Zo ging Trelleborg met de drie punten aan de haal en moest IFK Göteborg zich tevreden stellen met een tweede plaats en 31 punten.

Helsingborg kreeg Gefle over de vloer en kende weinig problemen met de tegenstander. Gefle speelde nochtans niet slecht en kreeg verschillende goede kansen. Het was echter Henke Larsson die de score opende. Voor het tweede doelpunt was het wachten tot in de slotfase. Toen kon Marcus Lantz een strafschop binnenwerken. Met deze zege blijft Helsingborg in de running voor de titel.